Hulp bij kiezen van de perfecte trouw- of geboortekaart

Hulp bij het kiezen van jullie kaart

Een vraag die me vaak wordt gesteld: 'Hoe kies ik een trouwkaart of geboortekaartje uit? Er is zo ontzettend veel keuze en door alle kaarten zie ik de perfecte kaart niet meer!' Ik snap het heel goed. Er is zo veel mogelijk (wat het juist zo leuk maakt!), dat het lastig wordt om te kiezen. Waar moet je nou beginnen met het uitzoeken van een kaart? In deze blog geef ik je een aantal tips, die je hopelijk kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze!
 

1. Budget bepalen

Het is misschien niet het leukste om te doen als je wilt gaan beginnen met het uitzoeken van een trouwkaart of geboortekaartje, maar wel een hele belangrijke ;) Namelijk het bepalen van jullie budget. Want het budget heeft heel veel invloed op de keuze van een kaart. Er is zo veel mogelijk qua luxe afwerkingen en extra opties dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Ga dus als eerste na aan wie je allemaal een kaart wilt sturen en wat de totaalprijs is die jullie hiervoor over hebben. Zo kun je met dit budget de prijs per kaart berekenen en kijken welke kaart binnen dit budget past.
 

2. Inspiratie opzoeken en moodboard maken

Yay! Daarna kun je aan de slag met het opzoeken van inspiratie; een van de leukste dingen om te doen. Maak een moodboard op bijvoorbeeld Pinterest en ga lekker los met het verzamelen van beelden en kaarten die je mooi vindt. Zo krijg je een beetje een idee wat je wel en niet aanspreekt en zie je meestal wat overeenkomsten in de beelden die je hebt uitgekozen.
 

3. Stijl en kleurenpalet bepalen

Als je een een beeld hebt wat je mooi vindt, dan kun je kijken of je een wat duidelijkere stijl kunt bepalen. Denk hierbij aan minimalistisch, modern, romantisch, met of zonder foto, botanisch, industrieel, speels etc. Ook het kiezen van bepaalde kleuren kan hierbij helpen, zodat je straks bij het zoeken naar een kaart een richtlijn hebt qua stijl en kleuren.

Bij een bruiloft kun je hiervoor themakleuren kiezen die jullie in alle styling kunnen doorvoeren. Bij een geboortekaartje kun je bijvoorbeeld denken aan de kleuren van de babykamer die je kunt laten terugkomen in het geboortekaartje.
 

4. Tekst verzamelen

Daarna is het tijd om de teksten voor op de kaart te gaan verzamelen. Wat wil je graag op de kaart vermelden? De hoeveelheid tekst heeft namelijk invloed op het formaat van de kaart die je gaat kiezen. Wil je de tekst kort en bondig dan past een enkele kaart prima. Maar wil je liever wat meer tekst en bijvoorbeeld een gedichtje erbij, dan kun je misschien beter kiezen voor een dubbel gevouwen kaart of een kaart met extra labels. Zo is er wat meer ruimte om de tekst te verdelen.

Hulp nodig bij het maken van de tekst voor op jullie trouwkaart of geboortekaartje? Lees dan ook even deze blogs die ik hierover heb geschreven: Tips voor tekst op de trouwkaart of Tips voor tekst op het geboortekaartje.
 

5. Proefdruk bestellen

Het leukste bewaar je voor het laatst: het uitkiezen van een of meerdere kaarten! Want soms is het lastig om echt één defintieve keuze te maken vanaf je beeldscherm. Van veel klanten hoor ik dat ze het fijn vonden om de kaarten even in het echt te kunnen bekijken en vasthouden. Zo is het veel makkelijker kiezen. Ook de papiersoort heeft veel invloed op het eindresultaat, dus bestel altijd een proefdruk van jullie kaart.

Hopelijk hebben deze tips je wat geholpen in je zoektocht naar de perfecte trouwkaart of het mooiste geboortekaartje. Kom je er niet uit? Stuur gerust een berichtje, ik help je graag!