Over Marjolein - Trouwkaarten en geboortekaartjes ontwerper

my story

''Toen ik zelf ging trouwen kon ik nergens een unieke trouwkaart vinden waar ik echt verliefd op was''

In 2012 ben ik getrouwd met mijn jeugdliefde Bas, maar in die tijd zag de trouwbrance er nog heel anders uit. Er waren helemaal geen toffe leveranciers en voor een trouwkaart moest je nog naar de drukkerij om je kaart uit zo'n standaard boek uit te zoeken. Ik wilde heel graag iets unieks wat bij ons paste, dus besloot ik om de trouwkaart zelf te gaan maken. Het werd een persoonlijke kaart met foto's in een drieluik formaat, toen nog een heel uniek formaat. Dat was de start van mijn ondernemersavontuur. 

Na mijn studie HBO Communicatie heb ik eerst 5 jaar als grafisch ontwerper bij een reclamebureau gewerkt waar ik mocht werken voor grote klanten. Ik heb daar ontzettend veel ervaring opgedaan, maar toch had ik niet het gevoel dat ik daar echt gelukkig van werd. Ondertussen mocht ik steeds meer trouwkaarten en geboortekaartjes voor vrienden en familie maken. Ik schreef me in bij de KvK en begon met het ontwerpen van kaarten op maat. Dit heb ik ruim 9 jaar met heel veel plezier mogen doen voor meer dan 1000 blije klanten.
 Sinds 2021 is mijn eigen webshop live: een droom die in vervulling ging! Want zo kan ik nog meer klanten helpen met een unieke kaart en heb ik zelf meer tijd over om te doen wat ik het liefste doe: nieuwe ontwerpen maken en jullie inspireren! Ondertussen doe ik dit niet meer alleen en heb ik hulp van een fantastisch serviceteam die me helpt met al jullie vragen en bestellingen. Daar ben ik zo blij mee! 

Ik hou niet zo van standaard. En dat is preces de reden waarom ik graag kaarten ontwerp die anders en uniek zijn. Een bijzonder formaat of een speciale afwerking: daar word ik dus echt héél enthousiast van. Ik hou van mooie letters en kan echt verliefd worden op een bepaald lettertype. Ik hou ervan om mezelf te blijven uitdagen en vernieuwend te zijn. En het is altijd weer een feest om een nieuw ontwerp van de drukkerij te ontvangen, zo leuk om het dan in het echt te kunnen bewonderen.
 

''Al 10 jaar ontwerp ik met heel veel liefde de mooiste trouwkaarten en geboortekaartjes''


Wat ben ik trots op wat ik in 10 jaar al heb bereikt. Ik heb kaarten mogen maken voor Bekende Nederlanders, sta regelmatig met mijn kaarten op een grote beurs en je kunt me vinden op bekende trouwplatforums zoals The Perfect Wedding en Trouwplannen. Soms moet ik mezelf even knijpen dat ik dit mijn werk mag noemen! :)

Naast ontwerpen hou ik enorm veel van mijn mooie gezin en ben ik trotse mama van Jasmijn en Juda. In mijn vrije tijd hou ik van zingen, de natuur, het maken van verre reizen en ben ik gek op fotograferen. Je ziet mij dan ook vaak met mijn camera, die gaat overal mee naartoe. Het maken van alle productfoto's is dus ook een van mijn favoriete bezigheden :) Wil je meer weten? Je kunt me online vinden via Instagram en Pinterest voor meer tips, de nieuwste ontwerpen en een kijkje achter de schermen. Zie ik je daar?

Liefs, Marjolein