Dé trend van 2024 voor geboortekaartjes: 7 trends op een rij
Geboortekaartjes trend 2024

Geboortekaartjes trend 2024 de 7 mooiste ontwerpen

Ben je zwanger? Ontdek dé geboortekaartjes trend van 2024! Al meer dan 10 jaar ontwerpt Marjolein de mooiste geboortekaartjes. Ze weet dus als geen ander welke trends er zijn. En ontwerpt dan ook het liefst geboortekaartjes die daarbij aansluiten. Dit zijn dé 7 geboortekaart trends voor dit seizoen.
 

Trend #1: Minimalistisch & neutraal

Ben je op zoek naar een minimalistisch geboortekaartje met neutrale kleuren? Een kaart die geschikt is voor zowel een jongen als een meisje? Dan past deze trend van 2024 er zeker bij. Rustige geboortekaartjes met een witte of beige achtergrond. Kies voor een mooi lettertype voor de naam van jullie kindje, zodat deze centraal staat op het kaartje. Less is more: dus houd de teksten kort en bondig en kies voor één hoofdkleur. Hierdoor blijft de kaart mooi rustig.
 

Trend neutraal geboortekaartje

Bekijk neutrale geboortekaartjes


Trend #2: Stapel geboortekaartjes

Deze trend is echt een grote favoriet! Stapel geboortekaartjes bestaan uit meerdere kaartjes die je samen stapelt tot één prachtige kaart voor jullie kindje. Trendy! Met een mooie paperclip, lintje of splitpen maak je alle verschillende kaartjes vast tot een mooi geboortekaartje. Bij deze unieke geboortekaartjes bewerk je alle onderdelen samen in de studio. En er zijn heel veel verschillende vormen beschikbaar. Leuk geboortekaartje idee: varieer hierin met het kleurenpalet van bijvoorbeeld de babykamer om er een mooi geheel van te maken. 
 

Trend stapel geboortekaartje

Bekijk stapel geboortekaartjes


Trend #3: Kalkpapier geboortekaartjes

De geboortekaartjes met het doorschijnende kalkpapier blijven ook dit jaar weer een echte trend. Deze mooie papiersoort is prachtig te combineren met een achterblad waarop je alle gegevens over jullie kindje vermeldt. Met een paperclip of een mooi lintje maak je beide delen aan elkaar vast. Zo versturen jullie een luxe geboortekaartje met een echt wauw-effect naar jullie familie en vrienden! Het kalkpapier is heel mooi te combineren met goudfolie.
 

Trend kalkpapier geboortekaartje

Bekijk kalkpapier geboortekaartjes


Trend #4: Bijzondere vormen

Zijn jullie op zoek naar een écht uniek geboortekaartje? Kies dan voor een kaart in een bijzondere vorm. Zo laat je de geboorte van jullie kindje op een hele originele manier weten aan de wereld. In de collectie kun je heel veel verschillende vormen vinden zoals een wolkje, hartje, vlaggetjes, hexagon, boogvorm of een cirkel. Deze bijzondere geboortekaartjes zijn net even wat specialer dan de standaard formaat kaarten en zorgen voor een verrassingseffect bij de ontvangers!
 

Trend geboortekaartje speciale vorm

Bekijk speciale vorm kaartjes


Trend #5: Kies voor kleur!

Yes, je leest het goed! Steeds meer zie je geboortekaartjes met felle kleuren. Je hoeft niet altijd te kiezen voor een standaardkleur zoals roze of blauw. De kleuren lila en terra zijn echte trendkleuren van 2024 die ook heel geschikt zijn voor een geboortekaartje. Ook leuk om meerdere felle kleuren met elkaar te combineren. Zo valt de aankondiging voor de geboorte van jullie kindje extra op. Wist je dat je in de editor zelf de kleur van elke kaart kunt aanpassen? Zo kijk je heel makkelijk welke kleur jullie het mooiste vinden op het geboortekaartje. Kiezen jullie ook voor kleur?
 

Trend kleurrijk geboortekaartje

Bekijk alle geboortekaartjes


Trend #6: Maan en sterren

Een geboortekaartje met maan en sterren heeft iets magisch. Een mooie sterrenhemel of een grote maan in goudfolie. Je ziet het nog steeds veel op een geboortekaartje. Het past mooi bij de geboorte van een kindje. Ook een goed geboortekaartjes idee: kies één van de geboortegedichtjes die hierbij passen. In de beeldbank vind je ook losse elementen van maan en sterren, zodat je het kunt toevoegen aan elk geboortekaartje. 

Trend geboortekaartje maan met sterren

geboortekaartjes met sterren


Trend #7: Holografische folie

De trend van nu: foliedruk in de kleur holografisch. Dit is een glimmende folie in regenboog kleuren. De kleur van de folie verandert steeds als het licht er anders op valt. Dit geeft een mooi en kleurrijk effect. Je ziet natuurlijk veel geboortekaartjes met goudfolie voorbij komen, maar door te kiezen voor holografische folie heb je meteen een uniek kaartje! Wist je dat je de foliekleur van elk geboortekaartje zelf nog kunt aanpassen in de editor? Zo kies je de kleur folie die het mooiste past bij jullie kaart: goudfolie, zilverfolie, koperfolie, rosegoud of holografisch.
 

Trend geboortekaartje: holografisch folie

Bekijk alle geboortekaartjes


Geboortekaartjes maken volgens de trends van 2024

Je kunt elke geboortekaart uit de collectie nog naar wens aanpassen, zodat deze helemaal bij jullie past. Ook is het mogelijk om meerdere trends met elkaar te combineren. Heb je hulp nodig bij het maken van jullie droomkaart? Stuur dan een berichtje via het contactformulier en we kijken met alle liefde met jullie mee. En wil je meer inspiratie zien? Bekijk hieronder alle geboortekaartjes uit de collectie! Van geboortekaartjes met een speciaal formaat tot neutrale geboortekaartjes; je vindt het hier allemaal