Complete trouwhuisstijl maken - 6 tips voor een mooi ontwerp

Complete trouwhuisstijl: alle uitingen voor de trouwdag in één stijl met 6 tips

Wil je jullie trouwdag ook tot in de puntjes gestyled hebben? Dan is een complete trouwhuisstijl met bijpassend drukwerk echt een aanrader! Zo gaaf als alles op jullie dag mooi bij elkaar past. Van Save the Date en trouwkaart tot menukaart en naamkaartjes voor bij het diner. In deze blog een paar tips waar je op kunt letten. 
 

1. Thema en kleurenpallet

Voordat je begint met het drukwerk is het goed om na te denken over een thema en kleurenpallet voor jullie bruiloft. Aan de hand daarvan kun je alle styling en aankleding gaan uitzoeken. Je kunt bijvoorbeeld via Pinterest een moodboard aanmaken en inspiratie opzoeken en zo een mooi kleurenpallet samenstellen. Op mijn Pinterest pagina kun je ook veel inspiratie vinden voor het drukwerk.
 

2. Waar te beginnen met het drukwerk?

Meestal is het eerste drukwerk dat je voor de bruiloft besteld een Save the Date kaart. Save the Dates verstuur je naar alle gasten om alvast jullie trouwdatum te laten weten. Verdere informatie volgt later pas op de trouwkaart, maar zo weet je zeker dat jullie gasten de datum alvast voor jullie kunnen reserveren. De Save the Date kaart is dus het allereerste wat de gasten van jullie bruiloft zien. Het uitkiezen van kleuren en een thema voor de bruiloft begint dus vaak al bij de Save the Date die je gebruikelijk een jaar tot een half jaar voor de trouwdatum verstuurd. Meer weten over het versturen van Save the Date kaarten? Lees dan deze blog.
 

3. Alles in één stijl 

Kies voor het drukwerk een of twee hoofdkleuren uit die je gaat doorvoeren op alle items. In de editor kun je elke willekeurige kleur maken met het pallet aan de zijkant. Deze kleurcode met # kun je dan kopieren en gebruiken voor op de andere kaarten. Qua lettertypes raad ik altijd aan om te werken met niet te veel verschillende soorten. Het liefst 1 of 2 verschillende lettertypes, zodat het niet te druk en rommelig wordt. Zelf vind ik het altijd erg mooi om te kiezen voor 1 sierlijk lettertype voor de namen en kopjes en 1 strak lettertype voor de rest van de tekst. 
 

4. Trouwlogo maken 

Super tof om een mooi trouwlogo te maken voor op de trouwkaart en het overige drukwerk. Een mooi logo met jullie namen of initialen, met de datum of een symbool zoals een takje, hartje of rondje. In de beeldbank van de editor kun je allemaal symbolen vinden die je hiervoor kunt gebruiken. Dit trouwlogo kun je dan overal toepassen en dit zorgt voor herkenbaarheid op jullie bruiloft. 
 


5. Papiersoort kiezen

Als je tevreden bent met het ontwerp dan kun je een papiersoort kiezen voor het drukwerk. Het mooiste is als de papiersoort voor al het drukwerk gelijk is, zodat het mooi afgestemd is. TIP: heb je een trouwkaart met folie, dan is het het mooiste om ook het drukwerk met folie te doen. Voor kaarten met folie kun je namelijk uit andere papiersoorten kiezen die niet beschikbaar zijn voor kaarten zonder folie. Op deze pagina kun je een uitleg vinden van alle papiersoorten.
 

6. In stijl dineren met mooi drukwerk

Naast de trouwkaart en bijvoorbeeld programma kaartjes voor op jullie bruiloft is het super tof om een mooie gestylde dinertafel te maken. Menukaarten en naamkaartjes in dezelfde stijl als de trouwkaart, zo gaaf! Op de pagina met menukaarten en naamkaartjes heb ik al van een heel aantal kaarten een bijpassend ontwerp gemaakt. Je kunt hier een template uitkiezen en deze opmaken met de kleuren en lettertypes van jullie kaart. Zo is alles tot in de puntjes mooi verzorgd!