Dé trend van 2024 voor trouwkaarten: 7 trends op een rij

Trouwkaarten trend 2024 de 7 mooiste ontwerpen

Ga je trouwen in 2024? Ontdek dé trouwkaarten trends van 2024! Al meer dan 10 jaar ontwerpt Marjolein de mooiste trouwkaarten en bijpassend drukwerk. Ze weet dus als geen ander welke trends er in de trouwbranche zijn. En ontwerpt dan ook het liefste trouwkaarten die daarbij aansluiten. Dit zijn dé 7 trouwkaarten trends voor dit seizoen.
 

Trend #1: Minimalistisch & neutraal

Ben je op zoek naar een minimalistische trouwkaart met neutrale kleuren? Dan past deze trend van 2024 er zeker bij. Rustige trouwkaarten met een effen achtergrond waarbij de nadruk ligt op de typografie. Kies voor een mooi lettertype voor jullie namen, zodat deze centraal staat op de uitnodiging. Less is more: dus houd de teksten kort en bondig en kies voor één hoofdkleur. Hierdoor blijft de uitnodiging mooi rustig.
 

Bekijk minimalistische trouwkaarten


Trend #2: Stapel trouwkaarten

Deze trend is echt een grote favoriet! Stapel trouwkaarten bestaan uit meerdere kaartjes die je samen stapelt tot één prachtige uitnodiging voor jullie bruiloft. Met een mooie paperclip maak je alle verschillende kaartjes vast tot een mooie trouwkaart. Bij deze unieke trouwkaarten bewerk je alle onderdelen samen in de studio. En er zijn heel veel verschillende vormen beschikbaar. Varieer hierin met het kleurenpalet van jullie bruiloft om er een mooi geheel van te maken. 
 

Bekijk stapel trouwkaarten


Trend #3: Kalkpapier trouwkaarten

De trouwkaarten met het doorschijnende kalkpapier blijven ook dit trouwseizoen weer een echte trend. Deze mooie papiersoort is prachtig te combineren met een achterblad waarop je alle gegevens over jullie bruiloft vermeldt. Met een paperclip of een mooi lintje maak je beide delen aan elkaar vast. Zo versturen jullie een luxe trouwkaart met een echt wauw-effect naar jullie gasten! Het kalkpapier is heel mooi te combineren met goudfolie.
 

Bekijk kalkpapier trouwkaarten


Trend #4: Kies voor kleur!

Yes, je leest het goed! Steeds meer bruidsparen durven het aan om te kiezen voor de color blocking trend. De trend kleuren van 2024 zijn speels, opvallend en levendig. Supergaaf voor als jullie echt een statement willen maken met jullie bruiloft. Je ziet deze trend ook terug in de styling en decoratietrends van dit jaar. Kies voor meerdere felle kleuren en durf hiermee te experimenteren. Deze trend leent zich het beste voor trouwkaarten met een effen achtergrond en mooie typografie. Kiezen jullie ook voor kleur?
 

Bekijk kleurrijke trouwkaarten


Trend #5: Luxe acryl

Zijn jullie op zoek naar een écht luxe trouwkaart? Dan zijn de trouwkaarten op acryl, ook wel plexiglas genoemd, een echte aanrader. De trouwkaarten krijgen een chique twist dankzij het materiaal. Deze trend zie je in Amerika al veel, maar hier in Nederland is dit prachtige materiaal straks ook niet meer weg te denken uit de trouwbranche. Het doorzichtige en stevige acryl is 2 mm dik. Hiermee maken jullie zeker weten een onvergetelijke eerste indruk. Wist je dat er ook bijpassende welkomstborden op acryl beschikbaar zijn?
 

Bekijk acryl trouwkaarten


Trend #6: Jullie eigen trouwlogo

Een persoonlijke trouwkaart maak je met jullie eigen logo. De trend van 2024. Vul jullie initialen in en je hebt meteen een prachtig logo die je op alle items van de bruiloft kunt doorvoeren. Zo creëer je een eigen trouwhuisstijl! Dat zorgt voor herkenbaarheid en staat ook nog eens professioneel. Deze trend is er één die lang zal blijven in de trouwwereld, want hiermee maak je jullie bruiloft helemaal persoonlijk.
 

Trouwkaarten met logo


Trend #7: Boogvorm trouwkaarten

Afgelopen jaar zag je deze vorm al heel veel terugkomen: de boogvorm trouwkaarten. Deze unieke vorm geeft jullie trouwkaart net dat beetje extra. Met een trouwkaart in een speciale vorm laat je jullie uitnodiging nog meer opvallen dan een standaard rechte vorm. Elke bruiloft is uniek, dus ook jullie trouwkaart mag onderscheidend zijn. En is de boogvorm niet jullie favoriet? In de collectie met speciale vormen vind je nog veel meer mooie vormen!
 

Trouwkaarten met bijzondere vorm


Trouwkaarten maken volgens de trends van 2024

Je kunt elke trouwkaart uit de collectie nog naar wens aanpassen, zodat deze helemaal past bij jullie bruiloft. Ook kun je meerdere trends met elkaar combineren. Heb je hulp nodig bij het maken van jullie droomkaart? Stuur dan een berichtje via het contactformulier en we kijken met alle liefde met jullie mee. En wil je meer inspiratie zien? Bekijk hieronder alle trouwkaarten uit de collectie! Van trouwkaarten met een klassiek ontwerp tot speelse trouwkaarten; je vindt het hier allemaal