Tips netjes op envelop schrijven|Studio Marjolein Vormgeving
Marjolein met envelop

Tips voor het schrijven van adres op envelop

Je hebt jullie trouwkaart of geboortekaartje uitgezocht en wilt de kaarten gaan versturen. Maar hoe schrijf je de adressen op de enveloppen? En zijn hier speciale regels voor? Hier kun je lezen hoe je netjes een adres op de envelop schrijft.
 

Etiquette enveloppen schrijven

Volgens etiquette schrijf je de adressen op de envelop met de hand. Als je dus jullie trouwkaart of geboortekaartje volgens de etiquette regels wilt versturen, schrijf je de adressen met een mooie pen op de envelop. Enveloppen met de hand schrijven geeft een persoonlijke touch aan jullie trouwkaart of geboortekaartje. Bij de kaart die jullie hebben uitgezocht koop je in de webshop mooie enveloppen in verschillende kleuren. Zodat de envelop perfect past bij de kaart. 
 

Enveloppen schrijven - voorbeeld

Als je het adres formeel op de envelop wilt schrijven dan is dit de juiste adressering:

De heer M.de Jong en mevrouw T. de Jong - Vermeer
Nieuwstraat 12
3456 AB Plaatsnaam


Het is ook mogelijk om afkortingen te gebruiken:

Dhr. M.de Jong en mevr. T. de Jong - Vermeer
Nieuwstraat 12
3456 AB Plaatsnaam


Wil je het adres op een informele manier op de envelop schrijven? Bijvoorbeeld naar vrienden of familie? Dan kun je dit als volgt vermelden:

Familie de Jong (voor een gezin)
Nieuwstraat 12
3456 AB Plaatsnaam

Lucas en Julia de Jong (voor een getrouwd stel)
Nieuwstraat 12
3456 AB Plaatsnaam

Jasper de Vries en Janneke Vermeer (voor een ongetrouwd stel)
Nieuwstraat 12
3456 AB Plaatsnaam

 

Envelop met adressticker

Netjes schrijven op de envelop

Het kan soms best lastig zijn om de adressen netjes uitgelijnd op de enveloppe te schrijven met de hand. Je kunt op een A4-vel met een zwarte stift lijnen maken met een liniaal. Deze leg je dan onder je envelop, zodat je hier het adres netjes overheen schrijft. Zie je de lijnen er niet zo goed doorheen of heb je een dikkere envelop? Steek dan het blaadje met de hulplijnen in je envelop. Zorg dat de regelafstand van de adresregels gelijk zijn. Voor het mooiste resultaat schrijf je het adres in blokletters.

Tip: ook is het erg handig om de envelop met hulplijnen op een lichtbox te leggen zoals bijvoorbeeld een iPad. Zo zijn de lijnen een stuk beter zichtbaar. Een andere optie is het gebruik van een laserliner. Zo zet je ook gemakkelijk de adressen netjes op de enveloppen.
 

Adressticker op de envelop in de stijl van jullie kaart

Wil je de adressen op de envelop liever geprint hebben? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Je kunt in de stijl van jullie kaart dan een adresetiket maken en deze op de enveloppen plakken. Dit staat ook erg netjes en is helemaal leuk met een mooi element van jullie kaart. In de editor vul je deze vellen zelf in en pas je eventueel nog naar wens aan. Wil je graag adresstickers in de stijl van jullie trouwkaart of geboortekaartje en vind je niets iets in de collectie? Stuur een berichtje via het contactformulier en we zetten een vel met adresstickers voor je klaar in je account. We helpen je graag! 

Bekijk alle trouwkaarten   Bekijk alle geboortekaartjes