Kaart België sturen: alles over formaten en postzegels
kaart België voorbeelden

Je trouw- of geboortekaart naar België sturen:
hoe zit het met formaten en postzegels?

Wil je jullie kaart in België versturen? Dan gelden er wat andere regels met de kaart formaten en de postzegels dan in Nederland. Ik heb het allemaal voor je uitgezocht en hier voor je genoteerd.

Kaart formaten België

Zelf een Belgische trouwkaart of geboortekaart maken? Weet dat het formaat van de kaart bepaalt welk tarief de zending heeft. Verzendservice BPost in België werkt namelijk met andere genormaliseerde formaten dan in Nederland. Wil je een kaart versturen met één postzegel? Dan gelden de volgende regels:
- De envelop moet altijd rechthoekig zijn (niet vierkant)
- Minimaal formaat 9 x 14 cm en maximaal formaat 12,5 x 23,5 cm
- Niet zwaarder dan 50 gram en maximaal 5 mm dik

Wil je jullie trouwkaart of geboortekaartje toch in een ander formaat versturen in België? Dan betaal je een meerprijs en heeft de envelop al snel 2 postzegels nodig. Dit komt omdat de sorteermachines moeite hebben met vierkante kaarten en kaarten die te groot of te klein zijn. Als je een kaart verstuurt vanuit Nederland naar België, gelden de volgende regels vanuit PostNL:
- Minimum formaat 9 x 14 cm en maximum formaat 26,5 x 38 cm
- Maximum gewicht is 2 kg
- Je gebruikt een internationale postzegel. Het tarief hangt af van het gewicht van de kaart. 

Houd hier dus rekening mee als je een kaart naar België gaat sturen om je Belgische gasten bij je Nederlandse bruiloft uitnodigt. Of omdat je een geboortekaart stuurt naar België.

kaart België versturen tips van Marjolein

Belgische trouwkaarten en geboortekaartjes

Speciaal voor Belgische klanten hebben wij het formaat Belgisch vierkant beschikbaar. Ook wel 'vals vierkant' genoemd, want het is net geen vierkant formaat qua verhouding. Deze kaarten hebben een formaat van 12 x 13,5 cm en dit is speciaal aangepast voor BPost. Zo kunnen jullie met maar één postzegel op de envelop de kaart naar België sturen. In de editor in onze webshop ontwerp je zelf een kaart in Belgisch vierkant formaat. Voeg zelf kleuren, lettertypes en afbeeldingen toe uit onze beeldbank en ontwerp zo jullie eigen kaart. Het Belgisch vierkant kun je ook gewoon in Nederland gebruiken. Zo verstuur je zonder problemen jullie kaart in de hele Benelux.
 

Formaat trouwkaart of geboortekaartje aanpassen 

Heb je al een mooi ontwerp voor een trouwkaart of geboortekaartje gezien? En wil je deze graag aangepast hebben, zodat je deze met één postzegel kunt versturen met BPost? Stuur een berichtje via het contactformulier en we zetten kosteloos de kaart om naar een Belgisch formaat. We helpen je graag! Samen maken we jullie droomkaart.

Bekijk alle trouwkaarten   Bekijk alle geboortekaartjes

Sorteer Nieuw Aanbevolen
Enkele kaart
Dubbel gevouwen
Filters
Wis alle filters