Veelgemaakte fouten bij kaarten: van maken tot versturen

Veelgemaakte fouten bij kaarten: van maken tot versturen

Ga je binnenkort aan de slag met een trouwkaart of geboortekaartje? Lees dan eerst even deze blog, you will thank me later. In deze blog deel ik namelijk fouten die vaak gemaakt worden bij het versturen van de kaarten. En die ga jij dus straks niet meer maken ;)
 

1. Te weinig kaarten besteld

Helaas zijn er regelmatig klanten die te weinig kaarten hebben besteld en dan een nabestelling moeten doen. Super zonde, want dan betaal je opnieuw opstartkosten bij de drukkerij. Ik adviseer dan ook altijd om 5-10 extra kaarten te bestellen. Dan weet je zeker dat je genoeg hebt!
 

2. Domme spelfoutjes

Enorm balen natuurlijk als je ontdekt dat er een domme spelfout op de trouwkaart of jullie geboortekaartje staat als alles al is gedrukt. Laat daarom altijd de kaart checken door meerdere mensen en bestel een proefdruk om dit te voorkomen. Met een fysieke proefdruk zie je spelfoutjes wat eerder als op een scherm.

Tip: check ook even mijn andere blog met tips voor tekst op het geboortekaartje of tips voor een perfecte trouwkaart met o.a. veelgemaakte spelfouten.
 

3. Afwijkende kleuren

Hoe kan het dat de kleur van de kaart er op mijn scherm heel anders uit ziet dan op de gedrukte kaart? Dit komt doordat schermen en drukwerk verschillende kleurwaardes gebruiken. Ook de keuze voor de papiersoort heeft invloed op de uiteindelijke kleur. Want het ene papier is witter/matter als de andere, dus eenzelfde kleur kan er op verschillende papiersoorten heel anders uitzien. Om teleurstelling te voorkomen adviseer ik altijd om een proefdruk te bestellen op de gewenste papiersoort. Zo kun je de kleuren in het echt beoordelen en weet je precies hoe jullie kaarten er straks uit komen te zien.
 

4. Te weinig postzegels

Je wilt natuurlijk niet de ontvanger van jullie kaart extra kosten als cadeautje geven. Zorg dan ook dat er genoeg postzegels op de envelop zitten. Dit wordt echt regelmatig over het hoofd gezien. Kies je voor een kaart met veel extra items/kaartjes of bijvoorbeeld een pocketfold kaart? Dan moeten er vaak al meerder postzegels op de envelop.

Tip: weeg de kaart inclusief envelop met een keukenweegschaal om het aantal postzegels te bepalen. Tot 20 gram: 1 postzegel, 20-50 gram: 2 postzegels, 50-100 gram: 3 postzegels, 100-350 gram: 4 postzegels.
 

5. Opmaakfoutjes

Niet iedereen is natuurlijk een grafisch ontwerper, daarom help ik je graag met opmaaktips Speciaal hiervoor heb ik een blog geschreven met tips voor in de editor. Zo kun je voorkomen dat er bijvoorbeeld witte randen zichtbaar zijn op de kaart, omdat elementen of foto's niet zijn uitgelijnd tot voorbij de snijranden. Of dat de teksten niet netjes zijn uitgelijnd. Check dus even deze blog met opmaaktips, zodat jullie straks een perfecte kaart hebben. Perfect voor elke perfectionist zoals ik ;)