Tips verschillende versies trouwkaart

Trouwkaarten daggasten en avondgasten

Hoe maak ik verschillende versies van de trouwkaart? Dat is een veelgestelde vraag die ik van klanten krijg. Want jullie willen natuurlijk een trouwkaart versturen aan jullie daggasten, maar ook aan gasten die bijvoorbeeld alleen op de receptie of het feest welkom zijn. In deze blog de opties voor het maken van verschillende versies voor alle gasten.
 

#1 Bestel een tekstwissel van de trouwkaart

Optie 1 is de meest simpele oplossing: namelijk het maken van verschillende teksten in meerdere versies. Als jullie trouwkaart helemaal naar wens is maak je in je account een kopie van de kaart. In deze nieuwe versie verander je de tekst die aangepast moet worden voor daggasten of avondgasten. Dus bijvoorbeeld de aanvangstijd en de adressen die noodzakelijk zijn voor die specifieke gast. Je kunt natuurlijk zoveel verschillende versies maken als jullie nodig hebben. Als je alle versies klaar hebt staan in je account, kun je de bestelling plaatsen. Je besteld dan per versie het aantal kaarten dat er nodig zijn. Het belangrijkste is dat op elke versie duidelijk is wanneer die gast welkom is. Vermeld dus altijd de ontvangsttijd of de momenten waarvoor je deze gast uitnodigt.
 


#2 Voeg een daggast kaartje toe

Een tweede optie is om de informatie op trouwkaart algemeen te houden voor alle gasten. Deze tekst is dus voor iedereen van toepassing. Je kunt hier dan bijvoobeeld wel de uitnodiging voor het feest op vermelden, als alle gasten in de avond welkom zijn. Daarnaast kun je dan een los kaartje toevoegen voor de daggasten, met de informatie die alleen voor hen bestemd is. In de webshop kun je op de pagina met Dagprogramma kaarten voorbeelden hiervan vinden. Dus dan ontvangen alle gasten een trouwkaart en de daggasten ontvangen een trouwkaart plus extra dagprogramma kaartje.
 


#3 Een inlegkaartje voor alle gasten

Een andere optie is om voor alle gasten naast de trouwkaart een inlegkaartje toe te voegen. Deze optie is bij mij favoriet, want zo is het echt meteen duidelijk wanneer je welkom bent. Boven elke versie kun je dan vermelden Beste daggast, feestgast of receptiegast. De DIY labels met programma's kun je hiervoor goed gebruiken, deze kun je vinden op de pagina met Dagprogramma kaarten. Je hebt zo een mooi pakketje om te versturen aan jullie gasten. De trouwkaart wordt dan echt een cadeautje om uit te pakken! In deze blog kun je een voorbeeld vinden hoe je zo'n trouwkaart pakketje samenstelt in de webshop.