Verloofd? Alle to do's op een rij!
Stel dat is verloofd

Hoera, je bent verloofd! Alle to do's op een rij

Yes, je bent verloofd! Van harte gefeliciteerd met jullie trouwplannen. Een superleuke en speciale tijd breekt aan: namelijk het plannen van jullie bruiloft! In deze blog lees je alle vervolgstappen en handige tips voor na jullie verloving.
 

Wat houdt verloofd zijn in? 

Verloven is het moment waarop je officieel besluit te trouwen en één van jullie de grote vraag stelt. Het is een belofte aan elkaar dat jullie je leven samen willen doorbrengen. Vanaf het moment dat je 'ja' hebt gezegd ben je dus officieel verloofd. Verloofd zijn betekent dat je aan de spannende reis naar het huwelijk begint. Dit wordt vaak gevierd met een prachtige ring en een aankondiging aan familie en vrienden. De verlovingsperiode duurt net zolang als jullie zelf willen, hier zijn geen richtlijnen voor. 
 

Spread the word! Een verlovingskaart versturen?

Een leuke manier om aan te kondigen dat jullie verloofd zijn, is door het versturen van verlovingskaartjes. Verlovingskaarten zijn persoonlijke kaarten die je verstuurt naar familie en vrienden om jullie goede nieuws te delen. Op een verlovingskaart kun je de volgende informatie zetten:
- Jullie namen
- Datum van de verloving
- Een korte persoonlijke boodschap
- Een uitnodiging voor een verlovingsfeest
- Eventueel een foto van jullie samen

Tip: een hele leuke tip is het doen van een verlovingsshoot met een fotograaf, ook wel een engagement shoot genoemd. Deze foto's kun je dan gebruiken op de verlovingskaart, maar ook later op de trouwkaart. Je kunt dit laten doen bij de trouwfotograaf die ook jullie bruiloft gaat fotograferen, zodat jullie alvast even kunnen wennen om voor de camera te staan.
 

Stel dat is verloofd

Een verlovingsfeestje organiseren?

Na de verloving is het tijd om te vieren! Een verlovingsfeestje is een geweldige manier om jullie geluk te delen met vrienden en familie. Het hoeft geen groot feest te zijn, het kan ook juist heel intiem en kleinschalig zijn. Denk aan een barbecue in de tuin, een diner met alleen jullie naasten of een gezellige borrel. Het belangrijkste is dat jullie samen genieten van dit mooie moment. En een verlovingsfeest is niet verplicht, dus dit mag je uiteraard helemaal zelf weten. Kies vooral wat bij jullie past.
 

Start met het plannen van jullie bruiloft

Als de verloving gevierd is, is het tijd om te beginnen met het plannen van de bruiloft! Er zijn twee belangrijke dingen die je als eerste moet doen: het bepalen van de trouwdatum en het vaststellen van het budget. De trouwdatum is cruciaal, omdat het invloed heeft op de beschikbaarheid van locaties en leveranciers. Het budget bepaalt hoe je de rest van de planning aanpakt en hoeveel je kunt uitgeven aan verschillende onderdelen van je bruiloft. Het is misschien niet het leukste onderdeel, maar wel heel belangrijk. 

Tip: als lievelingsleverancier van Girls of Honour kan ik je de blog van Marit echt aanbevelen! Girls of Honour geeft megaveel handige tips over het plannen van jullie bruiloft en je downloadt er de gratis Bruiloft Planner (must-have!) Je vult hier jullie trouwdatum in en je ontvangt een checklist met alle taken en wanneer deze af moet zijn. Echt een aanrader dus!
 

Inspiratie opzoeken en stijl bruiloft bepalen

Yes, als de trouwdatum is geregeld, mag je aan de slag met het zoeken van inspiratie voor jullie bruiloft. Stiekem vond ik dit zelf een van de leukste onderdelen. Uren zoeken op Pinterest naar de leukste ideeën. Zo bepaal je heel goed de stijl van jullie bruiloft en kijk je naar wat jullie mooi vinden. Maak moodboards en kijk samen wat goed bij jullie past. Kiezen jullie voor een thema of een bepaalde kleur? Willen jullie een romantische tuinbruiloft, een chic feest in een kasteel of misschien wel een strandhuwelijk? Op mijn Pinterest pagina vind je ook veel inspiratie, leuk als je me daar volgt!
 

bruiloft en trouwkaart

Leveranciers zoeken voor jullie bruiloft

Als jullie een beeld hebben van hoe jullie bruiloft eruit moet komen te zien, is het tijd om daar de leukste en beste leveranciers bij uit te zoeken! Begin met de belangrijkste: de trouwlocatie en de fotograaf. De trouwlocatie bepaalt de sfeer van jullie bruiloft en het is verstandig om deze ruim van tevoren vast te leggen, zodat deze niet is volgeboekt. Ook een fotograaf kan al ver van tevoren zijn volgeboekt, dus wacht niet te lang met het zoeken naar de juiste trouwfotograaf. De stijl van een fotograaf heeft veel invloed op de trouwfoto's en het is fijn als jullie een goede klik hebben. Zodra je deze twee hebt geregeld, kun je verder gaan met het boeken van andere leveranciers, zoals de bloemist, de cateraar, de dj of een band en natuurlijk niet te vergeten de trouwkaarten. Maar daar hoef je natuurlijk niet lang voor te zoeken, want mijn team en ik helpen je graag met het maken van de mooiste trouwkaart ;)
 

Verlovingskaarten

Heel veel succes met alle voorbereidingen voor jullie grote dag! Vergeet vooral niet om te genieten van elk moment van deze bijzondere periode. En wil je nog graag verlovingskaarten versturen om jullie verloving aan jullie vrienden en familie te laten weten? Hierondevind je alle verlovingskaartjes vinden en pas je deze nog aan naar wens.

 

Sorteer Nieuw Aanbevolen
Goudfolie
Stanskaart
Goudfolie
Rosefolie
Goudfolie
Koperfolie
Goudfolie
Goudfolie
Rosefolie
Rosefolie
Goudfolie
Goudfolie
Goudfolie
Goudfolie
Kalkpapier
Goudfolie
Kalkpapier
Rosefolie
Goudfolie
Goudfolie
Goudfolie
Koperfolie
Goudfolie
Goudfolie
Goudfolie
labelkaart
Filters
Wis alle filters