Fotokaartje bij de geboortekaart: DIY tips en tricks

Fotokaartje bij de geboortekaart: tips en tricks

Wil je graag een persoonlijk geboortekaartje met een foto van jullie wonder? Dan kun je een los fotokaartje toevoegen bij het geboortekaartje! In deze blog een aantal voorbeelden met uitleg hoe je dit kunt doen.
 

Stap 1 - Drukwerk bestellen

Kies jullie favoriete kaart uit de webshop, vul deze in met jullie gegevens en bewerkt deze helemaal naar wens. De losse fotokaartjes kun je vinden op de pagina met DIY labels en fotokaartjes. Je kunt kiezen voor een enkel fotokaartje of voor een vel met meerdere kaartjes. Deze vellen met meerdere kaartjes zijn wat voordeliger, maar deze moet je nog wel zelf knippen/snijden.
 

Stap 2 - Kies het soort fotokaartje

Je kunt een foto op verschillende manieren toevoegen aan het geboortekaartje. Zo kun je het fotokaartje met een boorgaatje en touw/lint bevestigen of kies voor een fotokaartje of fotostrip met een mooie paperclip. Hieronder een paar voorbeelden ter inspiratie.
 

Stap 3 - What do you need

Als je al het drukwerk hebt ontvangen dan kan het DIY-en beginnen!
In dit voorbeeld een uitleg voor het maken van een DIY fotokaartje met boorgaatje en touw. Wat heb je allemaal nodig?
- Een schaar of snijmachine (incl. lineaal) voor de fotokaartjes
- Een perforator of gaatjestang om een boorgaatje te maken in de fotokaartjes
- Touw of lint om de kaartjes mee samen te binden
 

Stap 4 - Snij/knip de fotokaartjes

Begin met het snijden/knippen van de fotokaartjes. Op de achterzijde zijn stippellijntjes gedrukt zodat de je de kaartjes mooi recht kunt knippen of snijden. Je kunt ook kiezen voor een enkel fotokaartje, dan kun je deze stap overslaan.
 

Stap 5 - Perforeren maar!

Daarna is het tijd om alle fotokaartjes te voorzien van een boorgaatje, zodat het touwtje erdoorheen kan. Ik maak de gaatjes vaak met een speciale gaatjestang (met een diameter van 3 mm). Maar een perforator doet het natuurlijk ook altijd prima. Let er wel op dat een perforator iets grotere gaatjes maakt met een diameter van 5 mm. Kies je voor wat breder lint dan is dit overigens een betere optie, omdat het gaatje dan wat groter moet zijn.
 

Stap 6 - Touwtjes knippen en strikken

Als laatste moet je de touwtjes knippen en om de kaarten strikken. Ik heb het touw hier in dit voorbeeld 2x in de breedte om de kaart (21x10 cm) gewikkeld. Het touwtje heeft een afmeting van 70 cm. Maar mocht je het liever anders willen knopen dan is dat natuurlijk ook prima! Dan heb je in ieder geval een idee hoeveel touw er ongeveer nodig is voor alle kaarten.

Hoe strik je het touw om de kaart?:
1. Leg het touw gecentreerd aan de voorzijde van de kaart en rijg het fotokaartje er al doorheen
2. Vouw de uiteinden van het touw om de kaart heen en draai hem om
3. Doe dat nog een keer en draai de kaart weer naar de voorzijde
4. Maak een mooie strik in het touw en tadaa: klaar!
 


Stap 7 - Let's send some love!

Yes, daarna zijn de geboortekaartjes klaar om te versturen! Je kunt nog kiezen voor een mooie bijpassende envelop of sluitsticker om het geheel helemaal af te maken. Tip: weeg voordat je de kaart gaat versturen nog even de kaart inclusief envelop op een keukenweegschaal, zodat je weet hoeveel postzegels er op moeten. Geboortekaartjes met meedere kaartjes kunnen wat te zwaar zijn voor 1 postzegel. Tot 20 gram: 1 postzegel, 20-50 gram: 2 postzegels, 50-100 gram: 3 postzegels: 100-350 gram: 4 postzegels.